-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:15507 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

با توجه به اينكه پدرم اهل خمس و زكات نيست و از طرفي من هم مجبورم از همان نان بخورم چون پدرم كشاورز هم است حال اين مسئله چه حكمي پيدا ميكند ؟
با عرض سلام : در صورتيكه حرف شما احساس ميكنيد تأثير به پدرتان دارد نصيحت كنيد كه خمس و زكاتش را بپردازد اما اگر شرائط را مساعدنمي بينيد استفاده شما از آن غذا و امكاناتي كه پدرتان برايتان فراهم ميكند از نظر فتوي فقها بلا مانع است .چون از نظر شرع بر عهده شما نيست كه تفحص كنيد كه پدر خمس و زكات ميدهد يا خير . ونيز چون فرزند واجب النفقه بر پدر است و اموالي كه پدر دارد صرف فرزند ميكند نيز معلوم نيست كه يك سال گذشته و خمس بر آن تعلق گرفته يا خير استفاده از آن بلا مانع است .
(بر شما واجب است هنگام مشاهده ترك معروف يا انجام حرام توسط پدر مهربان به امر به معروف و نهي از منكر در صورت تحقق شرايط آن مبادرت كنيد ولي تصرف در اموال پدر بزگوارتان اشكال ندارد آنكه يقين به وجود خمس يا زكات در خصوص مالي كه مصرف ميكنند داشته باشيد كه در اين صورت واجب است كه از ولّي امر خمس و زكات نسبت به آن مقدار اجازه بگيريد ولي تحقيق و تفحص در اين زمينه بر شما لازم نيست . اجوته الاستفتاءات ص233و196 مسائل 1068و 929)

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.